Sommerfest 2015

Årets store sommerfest blir torsdag 11.juni kl.17.30!

Speiderhytta

Påmeldingsfrist: tirsdag 9. juni!
Påmelding sendes til: foreldregruppa5esg@gmail.com

Ta med: bord, stoler og kontanter.
Inngang koster 50,- per person – dette inkluderer grillmat og drikke.

Det vil bli salg av capser og tskjorter med vår nye logo på, og vi vil også ha loddsalg med spennende premier.

Parkering skjer på den øvre plassen hos Furuseth slakteri, beregn derfor litt ekstra tid til å gå opp til speidersenteret. Programmet begynner 17.30 med innmarsj av speiderne i flokk og tropp.

Vi håper på mange oppmøtte, da vi gleder oss til å vise frem det nyoppussede speidersenteret vårt!
Husk påmeldingsfristen 9.juni!

Sommerfest 11 juni

Les mer

Bilde 25.05.15 17 06 39

Småspeidertur mai 2015

30.-31.mai var småspeiderne på tur til Sandtjernhytta.

Vi begynte turen med å gå 2,2km fra Mogreina skole og inn til hytta. Når vi kom fram satte vi opp lavvo, og så gikk vi inn for å spise lunsj. Etter dette var det tyrkerknop-laging på programmet. Alle speiderne laget hver sin tyrkerknop, noen i rosa og noen i hvit.

Til tross for mye regnvær lørdag var vi mye ute. Alle fikk prøve seg med fiskestang i tjernet, men fiskelykken hadde vi glemt igjen hjemme. Til middag hadde vi salat og fylte paprika med tacokjøtt, og utover kvelden så vi på film.

På søndag begynte vi dagen med frokost og pakking, etterpå gikk vi ut og hadde natursti. Speiderne ble delt i lag på to og to, og måtte finne postene ved hjelp av kompasset sitt. F.eks. var det 5 poster i retning Sør-Øst – disse måtte de finne og svare på før de kunne få en ny himmelretning.

Vi spiste lunsj ute, pakket ned lavvoen – og gikk så tilbake til Mogreina skole hvor speiderne ble hentet. Vi så mange dyr og insekter på turen, blant annet kan det nevnes hester, hunder, en padde, mygg og en bille. På veien hjem vinket vi til bilene når vi gikk over brua,  og når de tutet ble det ekstra morsomt.

Vi hadde en fin tur, og gleder oss allerede til høsten hvor det blir nye spennende turer.

 

Les mer